12 bra tips när du packar dina saker – om du vill spara på tålamodet…

12 bra tips när du packar dina saker – om du vill spara på tålamodet…

Att packa är den viktigaste delen i en lyckad flytt. Konstiga påsar och okända väskor är början på en misslyckad flytt.
Maria Laitinen arbetar som en professionell organisatör hos Tavararemontti. Hon har varit med och upplevt flera hundra olika flyttar de senaste 7 åren.

Här är Marias 12 bästa tips på hur du packar dina saker:
1) Det viktigaste av allt: packa inte ner skräp. Du ska aldrig packa ner saker som du inte är säker på att du vill ha för att bestämma det när du väl flyttar in i ditt nya ställe. Bestäm dig när du packar vilka saker som ska slängas, skänkas eller återvinnas.

2) Om du flyttar in i en mindre lägenhet bör du gå igenom dina skåp och hyllor innan du börjar packa så du vet vad du definitivt vill ha med dig. Resten kan du bestämma senare.

3) Kategorisera och ha en kategori per flyttlåda. Om du har vikt in dina tallrikar i dina handdukar bör du skriva både handdukar och tallrikar på flyttkartongerna.

4) Använd en markeringspenna när du skriver på flyttlådorna. Det ska skrivas tydligt och stort.

5) Markera vilken flyttlåda som ska till vilket rum i det nya huset, det är enklare att packa upp då.

6) Om du ska ha med några flyttkartonger till ditt förråd bör dessa ställas och markeras separat. Skriv också på lådorna vilka som ska stå längst in/längst ut i ditt förråd. Packa inte med skräp till ditt förråd heller.

7) Skriv inte ”diverse” på en flyttkartong. Om en flyttkartong ska till källaren eller förrådet bör detta vara tydligt markerat.

8) Använd flyttkartonger av kvalitet. Flyttfirmor anser inte att banankartonger är tillräckligt hållbara. För förvaring bör du använda hårda kartonger och för sakerna som ska till det nya hemmet kan du hyra/låna öppna flyttkartonger.

9) Packa inte för tunga eller för stora flyttkartonger. Böcker bör delas upp i flera mindre boxar. För större flyttkartonger bör de bara fyllas till hälften med böcker och sen hälften med något lättare så som dekorationer och inredning. Du vill inte vara orsaken till att någon får ryggskott.

10) Öppna flyttkartonger bör vara jämnt packade så att de enkelt kan staplas på varandra. Metallhandtagen bör gå att stänga.

11) Sätt av tillräckligt med tid för att packa.

12) Packa inte upp någonting i ditt nya hem till en ”tillfällig” plats. Saker bör sättas där de ska vara direkt.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander