12 bra tips när du packar flyttkartonger – om du vill spara på tålamodet…

12 bra tips när du packar flyttkartonger – om du vill spara på tålamodet…

Att packa är den viktigaste delen i en lyckad flytt. Konstiga påsar och okända väskor är början på en misslyckad flytt.
Maria Laitinen arbetar som en professionell organisatör hos Tavararemontti. Hon har varit med och upplevt flera hundra olika flyttar de senaste 7 åren.

Här är Marias 12 bästa tips på hur du packar dina saker:
1) Det viktigaste av allt: packa inte ner skräp. Du ska aldrig packa ner saker som du inte är säker på att du vill ha för att bestämma det när du väl flyttar in i ditt nya ställe. Bestäm dig när du packar vilka saker som ska slängas, skänkas eller återvinnas.

2) Om du flyttar in i en mindre lägenhet bör du gå igenom dina skåp och hyllor innan du börjar packa så du vet vad du definitivt vill ha med dig. Resten kan du bestämma senare.

3) Kategorisera och ha en kategori per flyttlåda. Om du har vikt in dina tallrikar i dina handdukar bör du skriva både handdukar och tallrikar på flyttkartongerna.

4) Använd en markeringspenna när du skriver på flyttlådorna. Det ska skrivas tydligt och stort.

5) Markera vilken flyttlåda som ska till vilket rum i det nya huset, det är enklare att packa upp då.

6) Om du ska ha med några flyttkartonger till ditt förråd bör dessa ställas och markeras separat. Skriv också på lådorna vilka som ska stå längst in/längst ut i ditt förråd. Packa inte med skräp till ditt förråd heller.

7) Skriv inte ”diverse” på en flyttkartong. Om en flyttkartong ska till källaren eller förrådet bör detta vara tydligt markerat.

8) Använd flyttkartonger av kvalitet. Flyttfirmor anser inte att banankartonger är tillräckligt hållbara. För förvaring bör du använda hårda kartonger och för sakerna som ska till det nya hemmet kan du hyra/låna öppna flyttkartonger.

9) Packa inte för tunga eller för stora flyttkartonger. Böcker bör delas upp i flera mindre boxar. För större flyttkartonger bör de bara fyllas till hälften med böcker och sen hälften med något lättare så som dekorationer och inredning. Du vill inte vara orsaken till att någon får ryggskott.

10) Öppna flyttkartonger bör vara jämnt packade så att de enkelt kan staplas på varandra. Metallhandtagen bör gå att stänga.

11) Sätt av tillräckligt med tid för att packa.

12) Packa inte upp någonting i ditt nya hem till en ”tillfällig” plats. Saker bör sättas där de ska vara direkt.

4 stars

8.1 av 10. Baserat på 107 recensioner på TrustPilot

Nöjda kunder!

5 stars

Hyrde förråd under ett knappt år och är mycket nöjda. Vi fick snabb hjälp att byta först till större och sedan mindre förråd. Mycket hjälpsam personal. Rena och snygga lokaler och maximal tillgänglighet.

Skrivet av P och G

Vi har haft ett förråd på Pelican…

5 stars

Vi har haft ett förråd på Pelican Selstore Bromma i många år nu. Pga vårt yrke som (inredningsstylister är vi ofta där, och det är den bästa starten på dagen! Under årens lopp har personalen hjälpt oss lösa problem med förråd, logistik,borttappade saker etc. Alltid 100 % serviceminded! Vi rekomenderar varmt Pelican Selstore Bromma.

Skrivet av Veronica Fathi

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra…

5 stars

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra tag! Så himla bra service och bemötande. Allt funkar smidigt även vid problem! Grabbarna som jobbar här är toppen bra, hur härliga som helst! Bäst!! <3 Kärlek till er!!

Skrivet av Gabriella

Bromma

5 stars

Har hyrt förråd (företagare) hos Pelican Bromma sedan de öppnade och är enormt nöjd. Jag har alltid haft det stora nöjet att träffa supertrevlig och enormt hjälpsam personal. Det hittar alltid en lösning och alltid villiga att hjälpa till om de kan. Jag finner bara superlativ. Funderar ni på att hyra förråd så rekommenderar jag verkligen Pelican Bromma. Dunder !

Skrivet av John Wallin

Jättebra!

5 stars

Jag har varit kund i flera år hos Pelican Kungsholmen, och kan varmt rekommendera detta företag! Jättebra förråd! Proffsig och trevlig personal!

Skrivet av Martin Ågren