3+3 tips på det första du ska göra i ditt nya hem efter flytten

När flyttlasset äntligen är inburet och flytthjälpen lämnat ditt nya boende har du några svåra beslut att fatta. Vilken är den bästa ordningen att packa upp för att direkt känna sig hemma i den nya lägenheten? Och vilka detaljer ska man hålla koll på när man upp flyttlådorna? Här får du några praktiska råd för en smidigare flytt.

1. Sovrummet
En god natts sömn är viktigt för att på ett positivt sätt kunna hantera stressiga situationer. Raka vägen i säng! Håll därför redan i packningsstadiet av flyttprocessen koll på att sängkläder och dylikt enkelt ska kunna packas upp i det nya boendet. Markera flyttlådor som innehåller lakan, kuddar och täcken med ”Detta först”-markeringar, så slipper du onödig stress efter en lång flyttdag, när allt du vill bara är att gå och lägga dig.
Har du barn, kom även ihåg andra viktiga föremål relaterade till sängdags för de mindre. Gosedjur, pyjamasar och hygienartiklar kan vara värda att markera. ”Föräldrar är glada när barn är glada”, som det sen gammalt heter”.

2. Köket
Att flytta är fysiskt tungt. Därför är det viktigt att komma ihåg att du alltid ganska enkelt kan laga energifyllda vardagsmåltider, så som frukost, mellanmål och kvällsmat.
Köket är husets hjärta, även när man flyttar. Sätt på kylskåpet och kaffemaskinen och packa upp muggar, koppar, tallrikar och bestick så att du enkelt kan stilla hungern under flyttens gång.
Tänk på vilken ordning du vill packa upp köksredskapen redan i förväg. Ta heller en kort time-out och tänk ut en smart ordning i ditt nya boende istället för att bara snabbt gömma undan köksredskapen i skåp och kökslådor. Gör det ordentligt från början, så slipper du göra om det senare.

3. Vardagsrummet
Ordning i vardagsrummet är en av de viktigaste faktorerna för att få en känsla av normal vardag, speciellt för barn. Att få saker och ting på plats i vardagsrummet är därför en viktig del av flytten. Vardagsrummet är ett rum för avslappning och underhållning. Tv och internet ger även möjlighet till en välförtjänt paus och ett fönster till omvärlden i flyttkaoset. Tavlor, bokhyllor och soffor förvandlar snabbt ett rum till ett hem.

Tre tips när du packar av
1. Städa upp samtidigt när du packar upp
Ta hand om flyttskräpet direkt efter att ha packat upp dina saker. Tomma flyttkartonger liggandes överallt saktar ner och stör din flytt
2. Packa upp dina saker ett rum i taget
När du packar upp ett rum i taget är det också lättare att tydligt se varje rum som en helhet. Detta innebär att hålla koll på hur mycket saker du tänkt ha i varje rum och vilken plats de ska ha i rummet. På så sätt slipper du negativa överraskningar och kan bättre utnyttja rumsytan.
3. Möbler och stora skåp först
Bär och ställ stora möbler och skåp på plats innan du börjar packa upp mindre flyttkartonger. Genom att få ordning på de större strukturerna först sparar du både tid och tålamod innan du börjar packa upp de mindre sakerna.

Se vår förvaringslösningar

4 stars

8.1 av 10. Baserat på 107 recensioner på TrustPilot

Nöjda kunder!

5 stars

Hyrde förråd under ett knappt år och är mycket nöjda. Vi fick snabb hjälp att byta först till större och sedan mindre förråd. Mycket hjälpsam personal. Rena och snygga lokaler och maximal tillgänglighet.

Skrivet av P och G

Vi har haft ett förråd på Pelican…

5 stars

Vi har haft ett förråd på Pelican Selstore Bromma i många år nu. Pga vårt yrke som (inredningsstylister är vi ofta där, och det är den bästa starten på dagen! Under årens lopp har personalen hjälpt oss lösa problem med förråd, logistik,borttappade saker etc. Alltid 100 % serviceminded! Vi rekomenderar varmt Pelican Selstore Bromma.

Skrivet av Veronica Fathi

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra…

5 stars

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra tag! Så himla bra service och bemötande. Allt funkar smidigt även vid problem! Grabbarna som jobbar här är toppen bra, hur härliga som helst! Bäst!! <3 Kärlek till er!!

Skrivet av Gabriella

Bromma

5 stars

Har hyrt förråd (företagare) hos Pelican Bromma sedan de öppnade och är enormt nöjd. Jag har alltid haft det stora nöjet att träffa supertrevlig och enormt hjälpsam personal. Det hittar alltid en lösning och alltid villiga att hjälpa till om de kan. Jag finner bara superlativ. Funderar ni på att hyra förråd så rekommenderar jag verkligen Pelican Bromma. Dunder !

Skrivet av John Wallin

Jättebra!

5 stars

Jag har varit kund i flera år hos Pelican Kungsholmen, och kan varmt rekommendera detta företag! Jättebra förråd! Proffsig och trevlig personal!

Skrivet av Martin Ågren