3+3 tips på det första du ska göra i ditt nya hem efter flytten

När flyttlasset äntligen är inburet och flytthjälpen lämnat ditt nya boende har du några svåra beslut att fatta. Vilken är den bästa ordningen att packa upp för att direkt känna sig hemma i den nya lägenheten? Och vilka detaljer ska man hålla koll på när man upp flyttlådorna? Här får du några praktiska råd för en smidigare flytt.

1. Sovrummet
En god natts sömn är viktigt för att på ett positivt sätt kunna hantera stressiga situationer. Raka vägen i säng! Håll därför redan i packningsstadiet av flyttprocessen koll på att sängkläder och dylikt enkelt ska kunna packas upp i det nya boendet. Markera flyttlådor som innehåller lakan, kuddar och täcken med ”Detta först”-markeringar, så slipper du onödig stress efter en lång flyttdag, när allt du vill bara är att gå och lägga dig.
Har du barn, kom även ihåg andra viktiga föremål relaterade till sängdags för de mindre. Gosedjur, pyjamasar och hygienartiklar kan vara värda att markera. ”Föräldrar är glada när barn är glada”, som det sen gammalt heter”.

2. Köket
Att flytta är fysiskt tungt. Därför är det viktigt att komma ihåg att du alltid ganska enkelt kan laga energifyllda vardagsmåltider, så som frukost, mellanmål och kvällsmat.
Köket är husets hjärta, även när man flyttar. Sätt på kylskåpet och kaffemaskinen och packa upp muggar, koppar, tallrikar och bestick så att du enkelt kan stilla hungern under flyttens gång.
Tänk på vilken ordning du vill packa upp köksredskapen redan i förväg. Ta heller en kort time-out och tänk ut en smart ordning i ditt nya boende istället för att bara snabbt gömma undan köksredskapen i skåp och kökslådor. Gör det ordentligt från början, så slipper du göra om det senare.

3. Vardagsrummet
Ordning i vardagsrummet är en av de viktigaste faktorerna för att få en känsla av normal vardag, speciellt för barn. Att få saker och ting på plats i vardagsrummet är därför en viktig del av flytten. Vardagsrummet är ett rum för avslappning och underhållning. Tv och internet ger även möjlighet till en välförtjänt paus och ett fönster till omvärlden i flyttkaoset. Tavlor, bokhyllor och soffor förvandlar snabbt ett rum till ett hem.

Tre tips när du packar av
1. Städa upp samtidigt när du packar upp
Ta hand om flyttskräpet direkt efter att ha packat upp dina saker. Tomma flyttkartonger liggandes överallt saktar ner och stör din flytt
2. Packa upp dina saker ett rum i taget
När du packar upp ett rum i taget är det också lättare att tydligt se varje rum som en helhet. Detta innebär att hålla koll på hur mycket saker du tänkt ha i varje rum och vilken plats de ska ha i rummet. På så sätt slipper du negativa överraskningar och kan bättre utnyttja rumsytan.
3. Möbler och stora skåp först
Bär och ställ stora möbler och skåp på plats innan du börjar packa upp mindre flyttkartonger. Genom att få ordning på de större strukturerna först sparar du både tid och tålamod innan du börjar packa upp de mindre sakerna.

Se vår förvaringslösningar

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander