6 idéer för barnens tomma rum

Har barnen flyttat hemifrån? För att studera? Kanske till och med studera utomlands? Har du hunnit torka tårarna?

Den amerikanska bloggaren Gary Sprague skrev att när ditt barn har flyttat ut, så har du två alternativ: lämna det som för som ett minne av honom/henne, eller så förvandlar du det till något användbart. Det senare av de två alternativen är ofta rekommenderat. Om du gärna behåller några minnesvärda saker från ditt barn, förvara dom i ett separat förråd. På så sätt utnyttjar du alla fördelar med rummet, inklusive ditt förrådsutrymme.

Du borde ta lite tid och fundera på vad du vill ha i det tomma rummet. Några föräldrar har kanske drömt länge om ett tomt rum, så att de kan göra om det till en tvättstuga, vinkällare, eller kanske till och med ett spa.

Det finns såklart några mer praktiska idéer också.

Följande idéer var listade på en amerikansk webbsida, och kan självklart vara praktiska även i Sverige.

1. Ett lyxigt gästrum
Förvandla rummet till ett charmigt gästrum för vänner och familj som kommer på besök. Låt kreativiteten flöda och möblera rummet med några antikmöbler eller införskaffa lite nya möbler – du gör precis vad du känner för.

2. En vuxenversion av ett barns rum
Även om ditt barn har flyttat ut, så kommer hen förmodligen fortfarande komma på besök. Du kan enkelt göra om rummet till en mer vuxen version av det gamla. Du kan lämna några av möblerna, böckerna och annat som redan finns där, men packa ner allt onödigt och förvara det i ditt förråd. Måla väggarna, ta ner posters med tonårsidoler och ersätt dem med något mer vuxet.

3. En lugn plats för läsning eller arbete
Har du alltid drömt om ett bibliotekslikt rum för läsning? Nu har du den perfekta möjligheten att uppfylla den drömmen. Med passande möbler kan du också enkelt göra ett hemmakontor.

4. Ett rum för dina hobbys
Nu när du inte kommer lägga lika mycket tid på att ta hand om ditt barn, så har du massor av tid för dina hobbys. Nu har du en plats för en symaskin eller där du kan göra hantverk – kanske får du till och med plats med ett piano där inne.

5. Man cave
Om pappan i familjen alltid har drömt om något eget utrymme, så kanske tiden är inne för att uppfylla hans önskan. Rummet behöver inte dekoreras med mörkt trä och läder, det viktigaste är att det är funktionellt. Det kan till exempel få vara ett underhållningsrum eller ett ”relaxrum” med biljardbord – kanske något som passar båda föräldrarna.

8. Hemmagym
Ett hemmagym är ofta mer ekonomiskt än medlemsskapsavgifterna på riktiga gym, särskilt om du går till gymmet ofta. Du kan också göra om rummet till en yogastudio genom att sätta in speglar och mattor.

Bonustips:
Spara lite utrymme för de saker som dina barn har lämnat kvar. Se till att ditt barn har koll på vilka saker du tänker göra dig av med, så att du inte slänger/ger bort någonting som har högt sentimentalt värde. Kanske kan ditt barn hjälpa till med att omvandla rummet till något nytt och användbart?

Vill du veta mer om praktiska förvaringslösningar? Kontakta oss här

Källor: grownandflown.com, rent.com, vauva.fi

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander