7 praktiska tips: Så här mycket kan du egentligen få plats med i ditt förråd

Att använda sig av ett förråd är ett praktiskt sätt att magasinera allt det du inte använder i din vardag eller det du endast använder säsongsmässigt. Det kommer också kunna underlätta för dig när du är mitt inne i en större flyttprocess, när du flyttar ut från din lägenhet till exempel, eftersom du med hjälp av ett förråd kan flytta lite i taget. Utefter dina egna preferenser och ditt schema så kan du själv flytta dina saker till förrådet, och självklart också hämta dina möbler och andra förvarade saker när det passar dig.

Det kan såklart vara svårt att avgöra hur mycket förrådsutrymme man behöver, men som tumregel kan man tänka att en rimlig storlek är runt 15 % av golvytan i lägenheten som ska flyttas. Om huset till exempel är 120 kvadratmeter, så kommer möbler och annat behöva ett förrådsutrymme på 15 kvadratmeter. Ett mindre förråd på 3 kvadratmeter kan rymma 50-60 flyttlådor, och ett 9 kvadratmeter stort förråd passar bra för att förvara möbler och inredning från lägenhet med 2-3 rum.

Pelican Self Storage har mängder av förvaringsalternativ att erbjuda, med förråd från 1,5 till 18 kvadratmeter. Om det skulle vara så att du behöver mer förvaringsyta längre fram i tiden, så kan du enkelt byta förrådstyp utan extra kostnad, och då tas hyran du har betalat från det tidigare förrådet med i beräkningen till ditt nya förråd.

För att kunna avgöra hur stort förvaringsutrymme du behöver, så är det rekommenderat att du spenderar lite extra tid på att packa ner dina saker så praktiskt som möjligt och att du planerar hur du kan utnyttja förrådsutrymmet till fullo.

Följande tips kommer kunna hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av vad magasinering i ett förråd har att erbjuda:

1. Fyll flyttkartongerna varsamt
Fyll flyttkartongerna, och andra lådor du kan tänkas använda, varsamt och baserat på deras storlek och kapacitet. Det är inte en bra idé att lämna lådor halvfulla, men å andra sidan kan det vara riskfyllt att stapla överfulla lådor på varandra eftersom de kan falla.

2. Kom ihåg att märka lådorna tydligt
Var noggrann med att märka de lådor som innehåller ömtåliga saker, så att du kommer ihåg att hantera dem varsamt. Märk också lådorna baserat på vad de innehåller, så att det underlättar för dig att organisera snabbt och enkelt när du fyller upp förrådet.

3. Montera isär effektivt och skydda allt väl
Montera isär dina möbler och inredning så gott det går, och packa ner de olika delarna på samma ställe så att du inte riskerar att tappa bort något. Se till att skydda möblerna och större hushållsartiklar varsamt, så att de inte går sönder när de transporteras eller ställs in i förrådet.

4. Se till att förrådet är lämpligt för dina behov
Ta reda på hur väl anpassat förrådet är för dina saker innan du börjar fylla upp det. Det är viktigt att förrådet är rent, torrt, varmt nog, och att ventilationen i förrådet är välfungerande.

5. Glöm inte att utnyttja förrådsutrymmet på höjden
Om det är möjligt så bör du förvara det som kräver mycket plats, såsom soffor, sängar, tavlor och speglar stående. På så sätt ser du till att det finns tillräckligt mycket utrymme för dina flyttlådor och andra mindre saker.

6. Sätt de tyngsta sakerna längst ner
Placera de tunga sakerna i botten, och det lätta och ömtåliga högst upp. Genom att göra det så kan du använda hela förvaringsytan så effektivt som möjligt, samt att det du förvarar håller sig i gott skick.

7. Kom ihåg att lämna rum för att kunna passera
Lämna tillräckligt mycket plats för att kunna komma åt det du har förvarat, så att du har lätt tillgång till det du har packat ner när du behöver det. Placera det du behöver och använder mest närmast utgången.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander