Den ultimata guiden till dig som ska flytta hemifrån

När du ska flytta hemifrån för första gången är det många saker att hålla koll på, både innan, under och efter flytten.
Blir du lite avskräckt av tanken på allt detta? Ta det bara lugnt, vi har gjort en guide med goda råd om hur du tryggt och smidigt tar dig igenom flytten.

Adressändring
Innan du flyttar till en ny adress är det viktigt att du anmäler din flytt till myndigheterna. Det är nämligen lag på att upplysa om kommande adressändringar. Detta gör du smidigt online genom att anmäla din flytt till folkbokföringen. På skatteverket.se kan du fylla i en blankett. Det tar inte mer än 5 minuter – enkelt och smidigt!

Budget och försäkring
Det är viktigt att du gör en budget för dina månadsintäkter och utgifter så att du har koll på hur mycket pengar du har efter att du har betalt alla fasta kostnader. Överväg också vilken försäkring du ska ha och räkna med dessa i dina fasta utgifter. Du bör särskilt överväga en hem- och olycksfallsförsäkring. Du kan också välja att skaffa en reseförsäkring samtidigt så att du är säker även under dina resor. Kom ihåg att det aldrig betalar sig att inte teckna en försäkring.

Packa dina saker
En av det viktigaste aspekterna med en framgångsrik flytt är själva packningen av alla dina saker. Hur ska de packas ner, vad ska du ha med dig till ditt nya ställe och vad kan sorteras bort?

Om du vill slippa att stressa vid din flytt är det en fördel att följa dessa guidelines:
• Gå igenom dina saker och släng/skänk/sälj sådant som du inte har användning för, innan du flyttar.
• Kategorisera dina saker och samla olika prylar från en kategori i en och samma flyttkartong.
• Markera vilken flyttkartong som hör till vilket rum i din nya bostad. Det gör det lättare när du ska packa upp dina saker.
• Packa inte allt för tungt i en flyttkartong. Det gör det svårt att lyfta dem och i värsta fall kan du skada dig.
• Sätt av tillräckligt med tid för att både packa och flytta så att du slipper tidspress.
Om du behöver fler goda råd om hur du packar dina saker om du vill spara på tålamodet kan du läsa mer här.

Har du inte tillräckligt med plats? Hyr ett förråd
Ska du bo i ett litet rum eller mindre lägenhet, där det inte finns tillräckligt med plats för dina saker, kan du fördelaktigt hyra ett förråd hos Pelican Self Storage – det är både enkelt och effektivt!
Vi har rum från 0,5m2-50m2 vilket betyder att det alltid finns ett förråd som passar perfekt till dig oavsett behov. Alla våra förråd är säkra, rena, torra och inredda med golvmattor eftersom vi alltid behandlar dina saker som att det vore våra egna.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander