Den ultimata guiden till dig som ska flytta hemifrån

När du ska flytta hemifrån för första gången är det många saker att hålla koll på, både innan, under och efter flytten.
Blir du lite avskräckt av tanken på allt detta? Ta det bara lugnt, vi har gjort en guide med goda råd om hur du tryggt och smidigt tar dig igenom flytten.

Adressändring
Innan du flyttar till en ny adress är det viktigt att du anmäler din flytt till myndigheterna. Det är nämligen lag på att upplysa om kommande adressändringar. Detta gör du smidigt online genom att anmäla din flytt till folkbokföringen. På skatteverket.se kan du fylla i en blankett. Det tar inte mer än 5 minuter – enkelt och smidigt!

Budget och försäkring
Det är viktigt att du gör en budget för dina månadsintäkter och utgifter så att du har koll på hur mycket pengar du har efter att du har betalt alla fasta kostnader. Överväg också vilken försäkring du ska ha och räkna med dessa i dina fasta utgifter. Du bör särskilt överväga en hem- och olycksfallsförsäkring. Du kan också välja att skaffa en reseförsäkring samtidigt så att du är säker även under dina resor. Kom ihåg att det aldrig betalar sig att inte teckna en försäkring.

Packa dina saker
En av det viktigaste aspekterna med en framgångsrik flytt är själva packningen av alla dina saker. Hur ska de packas ner, vad ska du ha med dig till ditt nya ställe och vad kan sorteras bort?

Om du vill slippa att stressa vid din flytt är det en fördel att följa dessa guidelines:
• Gå igenom dina saker och släng/skänk/sälj sådant som du inte har användning för, innan du flyttar.
• Kategorisera dina saker och samla olika prylar från en kategori i en och samma flyttkartong.
• Markera vilken flyttkartong som hör till vilket rum i din nya bostad. Det gör det lättare när du ska packa upp dina saker.
• Packa inte allt för tungt i en flyttkartong. Det gör det svårt att lyfta dem och i värsta fall kan du skada dig.
• Sätt av tillräckligt med tid för att både packa och flytta så att du slipper tidspress.
Om du behöver fler goda råd om hur du packar dina saker om du vill spara på tålamodet kan du läsa mer här.

Har du inte tillräckligt med plats? Hyr ett förråd
Ska du bo i ett litet rum eller mindre lägenhet, där det inte finns tillräckligt med plats för dina saker, kan du fördelaktigt hyra ett förråd hos Pelican Self Storage – det är både enkelt och effektivt!
Vi har rum från 0,5m2-50m2 vilket betyder att det alltid finns ett förråd som passar perfekt till dig oavsett behov. Alla våra förråd är säkra, rena, torra och inredda med golvmattor eftersom vi alltid behandlar dina saker som att det vore våra egna.

4 stars

8.1 av 10. Baserat på 107 recensioner på TrustPilot

Nöjda kunder!

5 stars

Hyrde förråd under ett knappt år och är mycket nöjda. Vi fick snabb hjälp att byta först till större och sedan mindre förråd. Mycket hjälpsam personal. Rena och snygga lokaler och maximal tillgänglighet.

Skrivet av P och G

Vi har haft ett förråd på Pelican…

5 stars

Vi har haft ett förråd på Pelican Selstore Bromma i många år nu. Pga vårt yrke som (inredningsstylister är vi ofta där, och det är den bästa starten på dagen! Under årens lopp har personalen hjälpt oss lösa problem med förråd, logistik,borttappade saker etc. Alltid 100 % serviceminded! Vi rekomenderar varmt Pelican Selstore Bromma.

Skrivet av Veronica Fathi

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra…

5 stars

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra tag! Så himla bra service och bemötande. Allt funkar smidigt även vid problem! Grabbarna som jobbar här är toppen bra, hur härliga som helst! Bäst!! <3 Kärlek till er!!

Skrivet av Gabriella

Bromma

5 stars

Har hyrt förråd (företagare) hos Pelican Bromma sedan de öppnade och är enormt nöjd. Jag har alltid haft det stora nöjet att träffa supertrevlig och enormt hjälpsam personal. Det hittar alltid en lösning och alltid villiga att hjälpa till om de kan. Jag finner bara superlativ. Funderar ni på att hyra förråd så rekommenderar jag verkligen Pelican Bromma. Dunder !

Skrivet av John Wallin

Jättebra!

5 stars

Jag har varit kund i flera år hos Pelican Kungsholmen, och kan varmt rekommendera detta företag! Jättebra förråd! Proffsig och trevlig personal!

Skrivet av Martin Ågren