Packing material

At all our stores, you can purchase packing and moving material for transporting your things safely. We offer everything from moving boxes and tape to bubble wrap and moving blankets.

You’re welcome to call us on tel. +46 20 340 340 if you have any questions.

Packing materials can be purchased at a Pelican store near you.

Find the nearest Pelican

Small moving box

High quality cardboard box for fragile items such as glass and electronics. Handles and double layer bottom for optimal robustness.

Measures: 45x32x34 cm.

Price:
10 pcs.: SEK 179.

Large moving box

High quality cardboard box made for professional use. For larger items such as kitchen supplies and toys. Handles and double layer bottom for optimal robustness.

Measures: 56x33x40 cm.

Price:
10 pcs.: SEK 259.

Moving blanket

Protect your furniture when moving and during transport.

Measures: 1,5x2 m.

Price:
1 pc.: SEK 59.

Bubble wrap 15m

Ideal for protection of fragile items such as glass, stoneware and ceramic both during moving and storing.

Measures: 1x15 m per roll

Price:
1 pc.: SEK 119.

Wardrobe box

Wardrobe box with clothing rail to hold hangers. Ideal for storing hanging clothes to avoid wrinkles.

Measures: 50x124x50 cm

Price:
1 pc.: SEK 119.

Packing tissue

Soft packing paper for glasses and stoneware.

Contains: 120 sheets.

Price:
1 x 120 sheets: DKK 79.

Roll of tape

Sturdy packing tape to seal your moving boxes.

Price:
1 pc.: SEK 29.

Tape Dispenser

Makes it easy to seal your moving boxes. A 60 m roll of tape is included.

Price:
1 pc.: SEK 89.

Roll of plastic sacks

Thick clear plastic sacks. 120 liter capacity per sack. 10 sacks per roll.

Price:
1 pc.: SEK 55.

Marker pen

Marker pen with permanent and waterproof ink. Quick drying and perfect for marking your moving boxes!

Price:
1 pc.: SEK 25.

4 stars

8.3 of 10. Based on 103 reviews on Trustpilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Written by Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Written by Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Written by Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Written by Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Written by Ylva Hållander