1. Find your Pelican
  2. Choose unit
  3. Reserve unit
  4. Move your items

Pelican Västerås

Contact information
Ängsgärdsgatan 21
721 30 Västerås
Telefon:  +46 2180 22 80
vasteras@pelicanselfstorage.se
Public transport

1, 2, 3, 4, 5, 11, 12, 22, 24

Opening hours - Reception
Weekdays
10:00 - 18:00
Saturday
10:00 - 14:00
Sunday
Closed
Special opening hours - Reception

Labour day 1/5: Closed
Ascension day 10/5: Closed
National Day 6/6: Closed
Midsummer Eve 22/6: Closed
Midsummer Day 23/6: Closed

Access to storage units
All days
05:30 - 24:00

About Pelican Västerås

Pelican Self Storage Västerås is located in between Kopparlunden, Viksäng, Haga/Malmaberg and Centrum. We have heated units between 1m³-34m². We also have a conference room which all our customers. Please contact us for more information.

Our location has a high level of security with surveillance cameras. The loading area is covered which makes it possible to load regardless of the weather. We also have trollies to make it easier for you to move things in and out of your unit.

For businesses, we offer a receiving service! The service includes receiving goods and store them in your unit. In our shop, you will find a lot of different storage equipment and tools to make it even easier to store your things.

Why Pelican Västerås?
  • Central location at Ängsgärdet
  • Ideal for students, businesses and families
  • Borrow our trailers for free

Reserve a unit at Pelican Västerås

1.5m2Size guide
20-22 moving boxes or three-person sofa or 6 small file archives.
First month rent
-50%*
Hereafter
479 kr.
monthly.
40-60 moving boxes or 1 single bed or 2 dressers.
First month rent
-50%*
Hereafter
749 kr.
monthly.
4.5m2Size guide
First month rent
-50%*
Hereafter
1.059 kr.
monthly.
120-130 moving boxes or furniture for about 60m2. Suitable for a two-room flat.
First month rent
-50%*
Hereafter
1.119 kr.
monthly.
200-220 moving boxes or furniture for about 85m2. Suitable for a three-room flat.
First month rent
-50%*
Hereafter
1.629 kr.
monthly.
250-280 moving boxes or furniture for about 90-100m2. Suitable for a three-room flat.
First month rent
-50%*
Hereafter
1.899 kr.
monthly.
340-350 moving boxes or furniture for about 125m2. Proper for a 4 or 5 room flat.
First month rent
-50%*
Hereafter
2.249 kr.
monthly.
400-410 moving boxes. Suitable for large houses or flats sized 140m2 and above.
First month rent
-50%*
Hereafter
2.489 kr.
monthly.
* Applies only to new customers and does not include startup on 159 SEK and insurance costs.
Didn't find the wanted unit?
We offer sizes from 1-30m2 in all locations. Call +46 20 - 340 340 to hear more.
Distance
83,4km

Botkyrka
Segersbyvägen 18
145 63 Norsborg

Find your unit Read more

Distance
83,4km

Sollentuna
Sollentunavägen 4
191 37 Sollentuna

Find your unit Read more

Distance
84,0km

Bromma
Ulvsundavägen 162
168 67 Bromma

Find your unit Read more

5 stars

9.6 of 10. Based on 91 reviews on Trustpilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Written by Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Written by Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Written by Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Written by Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Written by Ylva Hållander