Enkla tips för ett stressfritt jobb - Så sommarstädar du bäst

Sommarrengöringen kan skapa onödig stress om du sätter orealistiska förväntningar.

Eva-Lena Wakonen som är professionell organisatör säger: ”Många svenskar har mentaliteten att man redan på våren bör planera i detalj hur man ska göra och vad man vill uppnå under sommarsemestern.”

Wakonen: ”Jag försöker övertyga människor att inte spendera hela sommarsemestern på att organisera och stressa.”

Det ska finnas utrymme för att ändra och bestämma vad som ska göras men det viktigaste är att välja rätt mängd arbete som man tar på sig under semestern. Tidsaspekten är den viktigaste. En ordentlig sommarstädning bör inte ta längre än en eller två dagar.

”Annars är det möjligt att man spenderar hela sin lediga tid med att springa runt och jobba även om tanken med semester är att man ska vara utvilad när man kommer tillbaka till arbetet.”
För den som samlar hamnar det ofta många oförklarliga saker i hemmet som ingen direkt lägger märke till eller bryr sig om. Men när det är dags att organisera och göra sig av med saker tar det mycket tid och tär på allas energi. Enligt Wakonen är de flesta överraskade över hur mycket tid de faktiskt behöver för att organisera allt.

Sommarrengöring bör begränsas och kontrolleras. Oavsett om det är din garderob, bastu eller uthuset så är det viktigt att beräkna hur mycket tid det kommer ta. Är det nödvändigt att göra allt på en gång eller kan det skjutas upp till nästa sommar?

Om du har råd med det så kan det vara en bra idé att kolla upp olika service-tjänster. T.ex. en städfirma eller professionell organisatör.

Slutligen bör du alltid komma ihåg att fira dina prestationer

4 stars

8.1 av 10. Baserat på 107 recensioner på TrustPilot

Nöjda kunder!

5 stars

Hyrde förråd under ett knappt år och är mycket nöjda. Vi fick snabb hjälp att byta först till större och sedan mindre förråd. Mycket hjälpsam personal. Rena och snygga lokaler och maximal tillgänglighet.

Skrivet av P och G

Vi har haft ett förråd på Pelican…

5 stars

Vi har haft ett förråd på Pelican Selstore Bromma i många år nu. Pga vårt yrke som (inredningsstylister är vi ofta där, och det är den bästa starten på dagen! Under årens lopp har personalen hjälpt oss lösa problem med förråd, logistik,borttappade saker etc. Alltid 100 % serviceminded! Vi rekomenderar varmt Pelican Selstore Bromma.

Skrivet av Veronica Fathi

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra…

5 stars

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra tag! Så himla bra service och bemötande. Allt funkar smidigt även vid problem! Grabbarna som jobbar här är toppen bra, hur härliga som helst! Bäst!! <3 Kärlek till er!!

Skrivet av Gabriella

Bromma

5 stars

Har hyrt förråd (företagare) hos Pelican Bromma sedan de öppnade och är enormt nöjd. Jag har alltid haft det stora nöjet att träffa supertrevlig och enormt hjälpsam personal. Det hittar alltid en lösning och alltid villiga att hjälpa till om de kan. Jag finner bara superlativ. Funderar ni på att hyra förråd så rekommenderar jag verkligen Pelican Bromma. Dunder !

Skrivet av John Wallin

Jättebra!

5 stars

Jag har varit kund i flera år hos Pelican Kungsholmen, och kan varmt rekommendera detta företag! Jättebra förråd! Proffsig och trevlig personal!

Skrivet av Martin Ågren