Från boss till virrpanna – Känner du igen dessa karaktärerna från flyttprocessen?

En flytt blir både billigare och mer avslappnad när du låter dina vänner agera flytt team, och dessutom ger det er mer tid till att umgås. Eftersom vänner är kända för att alltid ställa upp, är det oftast ingen utmaning att hitta hjälp. Däremot är det inte alltid en lätt historia att sätta samman det ultimata ”Dream Teamet” från ditt nätverk.

En flytt skiljer sig förmodligen från vad du och dina vänner brukar göra tillsammans, och det är mycket möjligt att du mitt under flyttkaoset kommer märka att de vänner du trodde du kände utan och innan kommer avslöja sina sanna jag. Kan du känna igen någon av de följande karaktärerna i ditt flytt team?

Bossen
Bossen är den som har starka åsikter om varenda liten detalj när det gäller flytten, och hen ser till att alla har koll på dem. Åsikterna är nödvändigtvis inte baserade på stark erfarenhet, utan snarare på hens vision av hur flytten bör gå till. Trots starka viljor är det oftast inte bossen som är med och faktiskt genomför flytten, vilket förklarar varför gruppens stämning snabbt kan bli intensiv och lite spänd.

Nybörjaren och virrpannan
Nybörjaren har väldigt goda intentioner med flytten, och hen är där för att vara hjälpsam. Problemet med att samarbeta med nybörjaren är dock att saker och ting inte verkar fungera särskilt bra. Den praktiska delen av att ta beslut och lösa problem blir ibland lite för mycket för hen. Detta betyder att nybörjaren är som mest hjälpsam när hen håller sig ur vägen för flytten och istället fokuserar på andra uppgifter, som att se till att folk inte är hungriga till exempel. Virrpannan är känd som nybörjarens kusin, skillnaden mellan dem är att virrpannan har en tendens att göra mer skada än nytta. Virrpannans flytthjälp är smått oklar och hens handlingar resulterar ofta i att det lämnas märken och repor på dörrkarmar och möbler.

Virvelvinden
Virvelvinden har alltid bråttom, även om det inte finns någon anledning till att ha det. Viljan är stark och tempot högt, och när det blir lite för intensivt blir säkerheten lidande eftersom virvelvinden aldrig tycker att det är nödvändigt att sakta ner tempot i flyttprocessen. De saker som flyttas skapar en farozon när virvelvinden är i farten eftersom hen anpassar sitt arbetssätt till sin vision om att få klart allt så snabbt som möjligt.

Social media-proffset
Den här personen vill alltid befinna sig i händelsernas centrum. Både vad hen och vad andra personer gör offentliggörs på diverse sociala plattformar. Att hjälpa till med själva flytten är självklart inte lika viktigt som att dokumentera allt roligt som händer under tiden, och det måste läggas upp direkt!

Tidsoptimisten
Om du kommer sent, så betyder ju det att du kan lämna lite tidigare också, eller? Tidsoptimisten lyckas alltid dyka upp precis när det tyngsta sakerna, som är mest energikrävande, redan har flyttats till flyttbilen eller till det nya hemmet. Detta betyder dock inte att hen kommer sent med vilje eller för att hen är lat. Det är helt enkelt bara så att vissa personer har svårt att schemalägga sin vardag – och en sån person är oftast inte den mest önskvärda under dagar då det är viktigt att hålla sig till en tidsplan.

Glidaren
Glidaren är mer intresserad av ölen, pizzan och alla andra snacks som finns innan, under och efter flytten än att hjälpa till att slita under själva flyttprocessen. Den här personen syns också en hel del på fester, där hen har utvecklat sin förmåga att låtsas vara toppresterande. Istället för att bara stå och hänga, så får glidaren det att låta som att hen verkligen är produktiv, men att hen på något vänster alltid blir tilldelad de enklaste uppgifterna.

Slutföraren
Lyckligtvis tillhör de flesta i ditt flytt team den här kategorin, vilket innebär att de lyckas göra färdigt uppgifterna på ett innovativt och effektivt sätt. De här personerna utgör själva ryggraden av flytten när man flyttar med ett gäng vänner, och deras hjälp är ovärderlig. Slutföraren gör färdigt sina uppgifter i tid, som överenskommet, och det känns alltid skönt att återgälda deras tjänst när de ber om det.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander