Här har vi kunnat växa efter hand

Flexibilitet, service och läge var avgörande när Åsa och Anne-Lie på Cook’n Bloom behövde ett lager till sin nystartade verksamhet. För dem blev Pelican Self Storage på Kungsholmen det bästa alternativet.

Åsa och Anne-Lie driver sedan 2013 företaget Cook’n Bloom som importerar och distribuerar utvalda produkter till både inneköket och uteköket. I deras sortiment finns bland annat proffsiga redskap, högkvalitativa serveringsbrickor, köksknivar och maffiga grillar som ska ta matlagningen till nya höjder för alla som älskar att laga mat.

''Att få kocken att blomstra i köket helt enkelt'', säger Åsa. Åsa och Anne-Lie hade länge haft drömmen om att jobba med mat, som är deras stora passion, när de 2013 bestämde sig för att göra slag i saken och byta yrkesinriktning.

''Vi tog chansen och ställde ut på Formex. Hur vi lyckades där var avgörande för om vi skulle kunna ta nästa steg'', berättar Anne-Lie. De lyckades bra. Men med ett hemmakontor i Hägersten, visste dem att de skulle behöva ett förråd.

Jag kollade runt på olika aktörer och pratade med olika anläggningar. Pelican Self Storage på Kungsholmen hade ett perfekt läge för oss.

''Vi började med att hyra 9 kvm, idag har vi 55 kvm i förrådsyta fördelat på fem olika förråd. I dagsläget fungerar två förråd som plocklager, men man har också fler förråd, bla. två för alla grillar och ett för alla mässmöbler.''

''Under de första åren när vi har växt har vi lagt till förråd efter hand. Istället för att från början låsa oss till ett stort förråd. Det är en stor fördel för vår verksamhet att vi kan vara flexibla och öka och minska vår yta efter behov.''

Servicen som Pelican kan erbjuda är också en viktig parameter, att det alltid finns någon på plats i receptionen mellan xx – xx.

För oss är det viktigt att det finns en reception som kan ta emot och lämna ut gods. Fraktbolagen kan aldrig säga ett exakt klockslag för leveranserna. Vi packar själva, och märker upp. Men det är personalen i receptionen som tar emot och lämnar ut gods.

''Visst finns det lagerhanteringsföretag, men för oss är Pelican en jättebra lösning eftersom vi sköter orderhanteringen själva.''

Åsa och Anne-Lie menar också att möjligheten att nyttja loungedelen med konferensrummet har varit ett stort plus.

''Här har vi haft många kundmöten och även tagit emot journalister för att visa upp våra produkter.''

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander