Inredningstrender 2018

Vårens inredningstrend är personlighet. Hemmet ska, mer än någonsin, reflektera personligheten av de personer som bor där. Den tidigare dominerande harmoniska trenden med sprillans nya möbler kan nu ta ett steg åt sidan och ge plats åt vintage möbler och återvunna möbler. Även färgerna och nyanserna blir mörkare och mer varierade.

Färger
Grönt. Olika nyanser av grönt ökar i popularitet även den här våren. Utöver detta, kommer fler straka nyanser av grönt så som äpple och pistage att göra entré. Vissa gröna nyanser är även inspirerade av de tropiska färgerna.

Rött. Alla olika nyanser av rött från mörkröd till rosa. De olika nyanserna av rött blandas också med varandra för att skapa spännande kombinationer. Rött kan också fördelaktigt dekoreras i små doser om större mängder av rött känns lite ’för mycket.’.

Brunt och beige. Den långa perioden av grått börjar sakta försvinna när beige och “greige” gör entré i inredningstrenderna. Även mörkbrunt ökar snabbt i popularitet.

Blått. Blått kommer att bli starkare än någonsin den här våren. Ljusare grå-blåa färger får ta ett steg åt sidan när koboltblått, också känt från 90-talets köksredskap, ökar i popularitet.

Svart. Svart kommer fortfarande att vara trendigt. Svart och vita hem har varit populära i många år och den trenden verkar hålla i sig. Den här våren blandas svart med säsongens övriga trendfärger.

Material och mönster
När det gäller material är det de klassiska eleganta materialen som är trendiga och även ännu mer dramatiska mönster än tidigare.

• Sammet. Mjuk sammet är ett trendigt material på soffor och dekorationskuddar. Den här säsongen kan du i stort sätt täcka allt i sammet: soffor, kuddar, sideboards och fåtöljer…
• Trä. Och inte endast ljust trä utan även mörkare träslag så som teak och valnöt. Trämöblerna är mixade i olika träslag och färger för att bidra till personliga kombinationer för hemmet.

• Skinn. Speciellt brunt skinn. Det ljusa skinnet som tidigare dominerat inredningstrenderna leder inte längre utan nu är inredare även ute efter andra nyanser av läder. Nu har mörkare nyanser så som mörkbrunt läder växt i popularitet inför den kommande säsongen.
• Starka blom-, djur- och växt mönster på tapeter och textiler
• Krom. När det kommer till metaller är krom den senaste trenden. Olika metaller mixas nu samman och tillåter dig att mixa guld, krom och koppar nyanser.
• Keramik. Grova och fina. Handgjord keramik från loppmarknader är nu kombinerade på bordet tillsammans med industriella köksredskap.

Dekorera med växter
Att dekorera med växter har varit en stark trend under många år och den trenden kommer bara att fortsätta den här säsongen. Växter med mönstrade blad så som prickbladsväxter och begonior så väl som växter med blad i röda nyanser är nu på ingång.

Om du ska ändra om och inreda ditt hem, så kom ihåg att du kan hyra ett förråd hos Pelican Self Storage där du kan förvara dina saker från hemmet medan du ändrar om.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander