Pelican Self Storage avyttrar fem anläggningar i Sverige

Pelican Self Storage, en av Nordens ledande uthyrare av förråd, avyttrar fem av sina totalt elva anläggningar i Sverige. De anläggningar som berörs är Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping och Åkersberga. Köpare är Shurgard, som tar över anläggningarna inklusive medarbetare och kunder.

Efter en tioårig expansionsfas tydliggör Pelican Self Storage sin strategi att uteslutande fokusera på huvudstadsregioner. Därför har företaget tagit ett strategiskt beslut att avyttra de berörda anläggningarna.

– Med den här affären frigörs kapital och resurser för nya investeringar i Stockholmsregionen. Vi kommer att bygga ett starkare kunderbjudande, både i form av nya anläggningar och nya tjänster, säger Per Killiner, Sverigechef, Pelican Self Storage.

– Vi är nöjda med att det är just Shurgard som står som köpare. Det är den bäst lämpade aktören, både när det gäller att säkerställa en fortsatt hög servicenivå till kunderna, och att kunna erbjuda karriärmöjligheter för de medarbetare som nu byter arbetsgivare.

Pelican Self Storage, Nordens näst största aktör inom förrådsuthyrning för hem och företag, ägs i huvudsak av Evergreen Real Estate Partners S.À R.L. Bolaget öppnade sin första nordiska anläggning 2009 i Danmark, och har funnits i Sverige sedan 2013 efter ett förvärv av SelStor. Efter försäljningen av de fem svenska anläggningarna har Pelican Self Storage totalt 31 anläggningar i Danmark, Sverige och Finland.

Shurgard förväntas överta driften av de berörda anläggningarna den 1 juli 2018.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Killiner, Sverigechef, Pelican Self Storage
peki [at] pelicanselfstorage [dot] se
Tel: 073-200 00 24

4 stars

8.1 av 10. Baserat på 107 recensioner på TrustPilot

Nöjda kunder!

5 stars

Hyrde förråd under ett knappt år och är mycket nöjda. Vi fick snabb hjälp att byta först till större och sedan mindre förråd. Mycket hjälpsam personal. Rena och snygga lokaler och maximal tillgänglighet.

Skrivet av P och G

Vi har haft ett förråd på Pelican…

5 stars

Vi har haft ett förråd på Pelican Selstore Bromma i många år nu. Pga vårt yrke som (inredningsstylister är vi ofta där, och det är den bästa starten på dagen! Under årens lopp har personalen hjälpt oss lösa problem med förråd, logistik,borttappade saker etc. Alltid 100 % serviceminded! Vi rekomenderar varmt Pelican Selstore Bromma.

Skrivet av Veronica Fathi

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra…

5 stars

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra tag! Så himla bra service och bemötande. Allt funkar smidigt även vid problem! Grabbarna som jobbar här är toppen bra, hur härliga som helst! Bäst!! <3 Kärlek till er!!

Skrivet av Gabriella

Bromma

5 stars

Har hyrt förråd (företagare) hos Pelican Bromma sedan de öppnade och är enormt nöjd. Jag har alltid haft det stora nöjet att träffa supertrevlig och enormt hjälpsam personal. Det hittar alltid en lösning och alltid villiga att hjälpa till om de kan. Jag finner bara superlativ. Funderar ni på att hyra förråd så rekommenderar jag verkligen Pelican Bromma. Dunder !

Skrivet av John Wallin

Jättebra!

5 stars

Jag har varit kund i flera år hos Pelican Kungsholmen, och kan varmt rekommendera detta företag! Jättebra förråd! Proffsig och trevlig personal!

Skrivet av Martin Ågren