Praktiska tips på hur du kan flytta smidigt

När du ska flytta upplever du säkert, liksom de flesta, att det är många praktiska saker att hålla koll på. Det visar sig ofta att detta är en större uppgift än själva packningen och därför är det viktigt att överväga vilka praktiska saker du måste lösa INNAN du flyttar. Här får du en utförlig guide och praktisk genomgång av vilka saker du behöver när du ska flytta, allt för att göra din flytt så smidig som möjligt.

Hitta ett förråd
Oavsett om du flyttar från en lägenhet, radhus eller hus så är mängden gamla saker alltid större än du först räknar med. Därför är det många som står i en situation där de måste sortera bort flera saker eftersom det helt enkelt inte har tillräckligt med förvaringsutrymme. Det behöver du inte göra! Med ett förråd hos Pelican Self Storage kan du spara dina gamla möbler, resväskor och andra saker som du inte längre använder dagligen. Du kan hyra flera förråd hos Pelican Self Storage, beroende på ditt behov – vi har förråd i flera olika storlekar från 0,5m2 till 50m2.

Praktiska flyttmaterial
Ett annat viktigt element när du ska flytta är rätt flyttmaterial. Detta innebär både flyttkartonger, bubbelplast, plastsäckar, tejprullar och tejppistoler samt mycket mer.

Det viktigaste, av ovanstående saker, är flyttkartonger. Det låter kanske simpelt men det är flera saker man ska vara uppmärksam på när man väljer flyttkartonger; hur mycket vikt de kan bära, vilka flyttkartonger som har bäst kvalitet, och vad som ska packas i dem? Det är viktigt att välja de flyttkartonger som håller för mycket vikt men som också är tillverkade av ett hållbart material. Hos Pelican kan du hitta flyttkartonger i storlekarna liten, mellan och stor till väldigt bra priser.

Utöver det är det också viktigt att skaffa sig bubbelplast till ömtåliga saker som porslin och glas, så att inget skadas under transporten eller vid förvaring. Bubbelplast är både lätt att använda och kan enkelt sparas och återanvändas flera gånger.

Med tejppistol kan du också förenkla processen när du packar dina saker eftersom du smidigt kan försegla dina flyttkartonger. Om du vill effektivisera din flytt är tejprullen därför ett bra verktyg!

Sist men inte minst är det också en bra idé att skaffa sig en markeringspenna med permanent och vattenfast bläck. Då kan du enkelt markera och sortera dina flyttkartonger i olika kategorier så som kök, badrum, garderob m.m. – det gör det lite enklare när du väl ska packa upp dina saker på ditt nya ställe!

Med alla dessa material är du klar till en smidig flytt. Kom ihåg att köpa alla de praktiska flyttmaterialen hos Pelican Self Storage hos din lokala förrådsanläggning.

Trevlig flyttning!