Renovering på gång? Med denna lista undvikar du onödig huvudvärk

Till och med en liten renovering kan ge hemmet en ny atmosfär, öka trivsamheten och optimera ytorna.

Våra renoveringstips hjälper dig spara både tid, besvär och pengar.

• Boka in tillräcklig tid för att planera renoveringen. Även det bara är ett litet ansiktslyft, är grundläggande planering det bästa du kan göra för att nå bästa resultat, minska besvär och hålla budgeten under kontroll.
• Tänk på målet med renoveringen. Vill du bara göra ett ansiktslyft, förbättra användbarheten av ett rum eller kräver det slutliga målet ändringar i hela boendets struktur?
• Idéer och inspiration går enkelt att hitta via Google, Pinterest, Instagram och bloggar. Du kan också hitta tips och trick i inredningsgrupper på Facebook.
• Sätt en budget och bestäm om du vill renovera helt eller bara delvis själv. I detta fall, planera även ditt behov av professionell hjälp.
• Läs mer om olika produkters egenskaper och fundera om dem passar dina behov och din livsstil. Ett material kan se vackert ut, men samtidigt ständigt kräva vårdnad och rengöring du inte är beredd på.
• Ge dig tillräckligt med tid för att jämföra material och produkter. Utnyttja rabatter, utsäljningar och nätloppisar.
• Förbereda dig på att leveranstider kan sabba upp schemat totalt. Under högsäsongen speciellt så kan leveranstider öka till överraskande löjligt långa perioder. Vill du garantera ett smidigt professionellt arbete kan du inhandla nödvändiga redskap och material i god tid och sätt i förvaring tills det är tid för användning.
• Ska du ska renovera själv, planera arbetets faser noggrant. En Excel-tabell kan smidigt hjälpa dig med detta.
• Även när du renoverar själv är det viktigt att du har rätt information och verktyg i tid till varje fas i arbetet, om än viktigare. Har du inte erfarenhet sedan tidigare finns massvis med informationsvideos och tips på YouTube.
• Försäkra dig om att du har de bygglov som krävs. Renoveringen kan kräva lov från myndigheter men också från bostadsrättsföreningen eller hyresvärden.
• Om du använder professionell hjälp, sök ett flertal erbjudanden och boka i tid. Renoveringen innehåller ofta delar som bara ett slags proffs kan eller får göra.
• Fråga om referenser till renoveringsbolag och kontakta dem. På så vis får du reda på hur arbetat har skötts tidigare.
• Skriv alltid ett skriftligt renoveringsavtal med entreprenören.
• När du hittat en passande firma är det viktigt att be om en renoveringsplan. På detta vis håller du koll på processen och vet vad som händer i ditt hem. Dessutom förstår du också vilka åtgärder som krävs från din sida och när i renoveringen.
• Bedöm om det finns tillräckligt med förvaringsyta i din lägenhet för möbler och andra föremål som ska flyttas eller förvaras innan renoveringen. Bedöma också om det vore smartare att förvara möbler eller andra föremål i ett förråd istället.
Du kan även låna packmaterial till dina möbler eller en gratis släpvagn från Pelican Self Storage.
• När möblerna inte längre står ivägen i hemmet, blir renoveringen lättare och du behöver inte oroa dig om att möblerna blir smutsiga eller skadade.
Det är överraskande hur mycket föremål man kan förvara på en några få kvadratmeters förvaringsyta.
• Om det under renoveringens gång ser ut som arbetet inte ha går framåt, kolla alltid på renoveringsplanen vilken fas borde arbetet ha kommit till. Kontakta entreprenören om det behövs och fråga om arbetet går som planerat.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander