STYLA DIN LÄGENHET INNAN FÖRSÄLJNING – 6 ENKLA TIPS

1. Tänk på den potentiella målgruppen av köpare för din lägenhet
Det är möjligt att attrahera en specifik grupp av köpare med hjälp av styling. Du kan själv tänka över om din lägenhet och läget är passande för ungdomar, familjer eller äldre personer. Familjer fokuserar oftast på antalet sovrum och förvaringsmöjligheter medan äldre personer kanske tänker mer på funktionaliteten.

2. Gå igenom saker du inte längre har användning för
Gå igenom lägenheten rum för rum och tänk igenom om där är några möbler som är överflödiga och kan skänkas bort eller förvaras utanför lägenheten under försäljningsprocessen. För fulla rum kan till och med försvåra försäljningen av lägenheten. En för full lägenhet får lägenheten att kännas och se mycket mindre ut än vad den egentligen är. Ägodelar och möbler som är betydelsefulla för dig behövs nödvändigtvis inte ges bort, de kan också förvaras. Lär dig mer om Pelican Self Storage förvaringsmöjligheter.

Se till att vara säker på att syftet med rummet tydligt kommer fram när du stylar lägenheten. Sovrummet ska se ut som ett sovrum, inte som en begravningsplats för möbler. Om bastun för tillfället används som ett rum för förvaring är det svårt för potentiella köpare att föreställa sig njuta i den varma och sköna bastun, utan istället fokuserar de främst på högen av saker i rummet.

Stylingen börjar med att flytta de personliga sakerna utom synhåll. Det är också smart att flytta alla personliga papper och dokument såväl som teckningar och post-it’s på kylskåpsdörren utom synhåll. Antalet synliga foton borde också minskas så mycket som möjligt.

Lägenhetens hall är de första som de potentiella köparna möts av. Se därför till att det endast är de mest nödvändiga sakerna som finns kvar i hallen.
Garderober, skåp och förvaringsutrymmen borde också städas upp. Garderober och skåp öppnas ofta under lägenhetsvisningar för att de potentiella köparna ska kunna uppskatta storleken av förvaringsutrymmet.
Badrum är ofta stylade före försäljning genom att arrangera så att smink, borstar, rakapparater, hårfönar, tandborstar och andra hygienartiklar är förvarade utom synhåll. Badrockar och handdukar kan också förvaras i lådor eller skåp under visningen.

3. Gör en storstädning
När du går igenom alla de saker du inte länge har användning för är det också lättare ifall du samtidigt gör en storstädning. Alla ytor och fönster borde städas. De smutsiga fönstren ger ett smutsigt och dåligt intryck även om lägenheten egentligen är fin. Låt istället ljuset komma in genom rena fönster så ser lägenheten mycket ljusare ut.
Se också till att gå igenom växterna och släng vissna växter i återvinningen.

4. Skapa en harmonisk atmosfär
Tänk över hur du kan få varje rum att se så rymligt som möjligt ut. Att sortera bort saker ger mer utrymme. Ljusa och neutrala färger så som vitt, ljus grått och beige är enligt många lugna och behagliga färger. Du kan välja att piffa till den ljusa färgskalan med några starka accentfärger som är återkommande i lägenheten på exempelvis handdukar eller kuddar. Var noga med att inte använda för många olika färger eller för starka accentfärger.

Stanna framför varje rum och tänk över vad du först riktar din uppmärksamhet på.
En kamera kan vara till stor hjälp för att få en känsla över hur man uppfattar ett rum.
Ta en bild på rummet och bedöm utefter bilden vilka platser i rummet som fortfarande är i behov av lite mer styling. Det är lättare att uppfatta rummets färger, toner, kontraster och irriterande saker från en bild än genom dina egna ögon.

5. Fokusera på ljuset
Dra gardinerna till sidan och låt solljuset fylla lägenheten. Se till att där finns tillräckligt med lampor så att ingen hörna av lägenheten är mörk. Se till att alla lamporna är fungerande. Levande ljus gör det möjligt att få lägenheten att kännas mer som hemma. Om där finns en brasa i lägenheten kan den tändas för att ge lägenheten både en mysig känsla men även skön värme.

6. Se till att fräscha upp lägenheten inför varje visning
Även om du är färdig med att städa och sortera bort dina saker du inte längre använder finns där fortfarande några saker som är smarta att göra inför varje visning. Se till att luften i lägenheten är fräsch genom att dammsuga och vädra i lägenheten. Städa av toaletten, vasken och torka av ytorna i badrummet. Städa också köksytor och ta ut soporna.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander