De mest frågade frågorna: Så här fungerar Pelican Self Storage

Vad kostar förvaring hos Pelican Self Storage?
Se prislistan här.

Hur stort förråd behöver du?
Många tror att de behöver ett större förråd än de faktiskt gör. Pelican Self Storage's personal kundtjänst hjälper dig att hitta rätt förrådsstorlek som passar just dina behov. På vår hemsida kan du också hitta storleksguiden som hjälper dig att hitta ett passande förråd.

Om jag hyr förrådet från mitten av månaden, måste jag betala för hela månaden?
Hos Pelican Self Storage behöver du endast betala för de dagarna du hyr förrådet. Om du exempelvis skriver kontraktet den 20:e, kommer du endast behöva betala för de resterande dagarna den månaden.

Hur höga är förråden?
Höjden varierar lite i olika anläggningar men som regel är förrådshöjden mellan 2,4 och 3 meter. Det har räknats med att en soffa eller säng ska kunna placeras vertikalt i förrådet.

Innehåller avtalet försäkring?
Baspriset innehåller inte försäkringsskydd men det är möjligt att köpa försäkring via Pelican. För din egen och andra kunders säkerhet måste alla förråd vara försäkringsskyddade.

Behöver jag som kund hos Pelican Self Storage binda mig till en minimum hyrestid?
Minsta tid du kan hyra är endast två veckor

När får jag personligen tillgång till förrådet?
Alle kunder hos Pelican Self Storage har fri tillgång till sitt eget förråd mellan klockan 05.30-24:00 alla dagar om året.

Är det lätt att komma fram till Pelican med en flyttbil? Behöver man bära upp sina saker i trappor?
Pelican Self Storage anläggningar är planerade så att flyttbilen kan komma ohindrat fram till till inlastningszonen . Alla anläggningar är utrustade med stora varuhissar så du behöver inte gå upp i trappor.

Är förråden hos Pelican Self Storage uppvärmda?
Alla förråden hos Pelican Self Storage är uppvärmda året runt.

Är det möjligt att låna en transportkärra från Pelican Self Storage?
Ja det är möjligt. På Pelican Self Storage anläggningar får våra kunder låna olika slags transportkärror. För att underlätta din flytt kan du även låna en släpvagn från oss i upp till ett dygn i taget.

Erbjuder Pelican Self Storage flytthjälp?
Det är möjligt att låna en gratis släpvagn. Vi kan också rekommendera professionella flyttfirmor.

Är förråden övervakade?
Alla anläggningar har dygnet runt kameraövervakning. Våra förråd är rena och trygga. Du kan endast tillträda förråden med en personlig accessbricka, som aktiveras när du börjar hyra ditt förråd.

Var kommer företaget Pelican Self Storage ifrån?
Pelican Self Storage grundades i Danmark i 2009. Idag har vi totalt 34 anläggningar i Sverige, Danmark och Finland.

Hur lång är avtalets uppsägningstid?
Uppsägning sker skriftligen i butik senast den 15:e i månaden för utflytt den sista samma månad.

Finns det varor man inte får förvara hos Pelican Self Storage?
Det är förbjudet att förvara farligt gods eller lättantändliga vätskor såsom bensin, gasolflaskor och sprängmedel hos Pelican Self Storage. För allas säkerhet får man inte förvara livsmedel som kan lukta eller dra till sig skadedjur.

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander