Organisera ditt hem på 30 dagar - antar du utmaningen?

Att organisera hemmet i ett sträck kan kännas som ett stort projekt. Du kan vara lugn, med inspiration från den amerikanska proffs arrangören Ellen Delap har vi special designat en lista med dagliga punkter som löper över loppet av en månad. Listan underlättar för dig när du ska organisera ditt hem och ser till att underlätta din vardag.

Kom ihåg att utöver att kasta saker, sälja, skänka och återvinna kan du även förvara saker som för tillfället känns onödiga men som är av värde. Välorganiserade små förråd fungerar perfekt som en extra del av ditt hem.

Dag 1: Sätt mål
Tänk över dina mål och vad du vill åstadkomma när ditt hem är organiserat. Skriv ner målen. Skriv ner dagliga uppgifter i din kalender så att du kommer ihåg vad du ska göra varje dag. På detta sätt arbetar du mot dina mål sakta med säkert.

Dag 2: Ytor fyllda av onödiga saker
Använd en dag för att gå igenom de olika ytorna i din lägenhet så som köksytor, soffbord och bokhyllor. De olika ytorna rymmer en massa saker som antingen tillhör ytan eller som ska slängas eller återvinnas.

Köket:
Dag 3: Mat
Dag 4: Kyl
Dag 5: Frys
Dag 6: Glas, muggar, tallrikar och porslin
Dag 7: Köksredskap, serveringsfat och tillbehör
Dag 8: Små redskap (kapsyl och vin öppnare) och små maskiner
Dag 9: Lådor och hyllor för ”onödiga” saker
Dag 10: Sopskåpet

Garderob
Dag 11: Kläder
Dag 12: Ytterplagg och accessoarer
Dag 13: Hängande plagg
Dag 14: Skor
Dag 15: Väskor, ryggsäckar och resväskor
Dag 16: Accessoarer så som bälten, scarfars, slipsar, hattar och smycken
Dag 17: Påslakan, handdukar och övriga textilier

Badrum
Dag 18: Spegelskåp i badrummet
Dag 19: Smink, hudvård och hygien produkter
Dag 20: Tvättmaskin, torktumlare och tvätt skåp
Dag 21: Medicinskåp

Övrigt
Dag 22: Papper, biljetter och anteckningar
Dag 23: Städskåp
Dag 24: Lådor och hyllor i hallen
Dag 25: Böcker och bokhyllor
Dag 26: Gamla teknikprylar
Dag 27: Barnkläder
Dag 28: Barnleksaker och andra saker
Dag 29: Lådor i sovrummet
Dag 30: Lådor och hyllor i badrum och matsal

Lär dig mer om Pelican Self Storage förvaringsmöjligheter
Är du intresserad av att lära dig mer om våra förvaringsmöjligheter? Kontakta oss!

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander