Gör din flytt smidig

När du ska flytta upplever du säkert, liksom de flesta, att det är många praktiska saker att hålla koll på. Det visar sig ofta att detta är en större uppgift än själva packningen och därför är det viktigt att överväga vilka praktiska saker du måste lösa INNAN du flyttar. Här får du en utförlig guide och praktisk genomgång av vilka saker du behöver när du ska flytta, allt för att göra din flytt så smidig som möjligt.

Hitta ett förråd
Oavsett om du flyttar från en lägenhet, radhus eller hus så är mängden gamla saker alltid större än du först räknar med. Därför är det många som står i en situation där de måste sortera bort flera saker eftersom det helt enkelt inte har tillräckligt med förvaringsutrymme. Det behöver du inte göra! Med ett förråd hos Pelican Self Storage kan du spara dina gamla möbler, resväskor och andra saker som du inte längre använder dagligen. Du kan hyra flera förråd hos Pelican Self Storage, beroende på ditt behov – vi har förråd i flera olika storlekar från 0,5m2 till 50m2.

Praktiska flyttmaterial
Ett annat viktigt element när du ska flytta är rätt flyttmaterial. Detta innebär både flyttkartonger, bubbelplast, plastsäckar, tejprullar och tejppistoler samt mycket mer.

Det viktigaste, av ovanstående saker, är flyttkartonger. Det låter kanske simpelt men det är flera saker man ska vara uppmärksam på när man väljer flyttkartonger; hur mycket vikt de kan bära, vilka flyttkartonger som har bäst kvalitet, och vad som ska packas i dem? Det är viktigt att välja de flyttkartonger som håller för mycket vikt men som också är tillverkade av ett hållbart material. Hos Pelican kan du hitta flyttkartonger i storlekarna liten, mellan och stor till väldigt bra priser.

Utöver det är det också viktigt att skaffa sig bubbelplast till ömtåliga saker som porslin och glas, så att inget skadas under transporten eller vid förvaring. Bubbelplast är både lätt att använda och kan enkelt sparas och återanvändas flera gånger.

Med tejppistol kan du också förenkla processen när du packar dina saker eftersom du smidigt kan försegla dina flyttkartonger. Om du vill effektivisera din flytt är tejprullen därför ett bra verktyg!

Sist men inte minst är det också en bra idé att skaffa sig en markeringspenna med permanent och vattenfast bläck. Då kan du enkelt markera och sortera dina flyttkartonger i olika kategorier så som kök, badrum, garderob m.m. – det gör det lite enklare när du väl ska packa upp dina saker på ditt nya ställe!

Med alla dessa material är du klar till en smidig flytt. Kom ihåg att köpa alla de praktiska flyttmaterialen hos Pelican Self Storage hos din lokala förrådsanläggning.

Trevlig flyttning!

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander