Här är det lätt att vara kund!

Från början sökte Christer Rygaard på Sunny Future främst efter ett torrt och varmt förråd för de solpanelssystem han säljer. Men efter en tid på Pelican Storage i Täby såg han andra stora fördelar; flexibilitet och en mycket hög serviceanda.

Företaget Sunny Future går en ljus framtid till mötes. Sedan 2015 har man sålt solcellsanläggningar till både privatpersoner och företag.

''Det ökar ordentligt - i år har vi haft en tre gånger så hög orderingång som förra året'', berättar Christer Ryygard som har företaget tillsammans med sin fru Carina. ''Jag hade drivit it-företag i många år när möjligheten plötsligt dök upp att göra något annat'', berättar Christer. ''Samtidigt öppnades samma möjlighet för min fru och vi beslöt oss för att satsa på solceller som en familjeaffär!'' Sunny Future har sitt kontor hemma, en lyx att kunna vara på plats när dottern kommer från skolan. Men solpaneler är skrymmande så att de måste komplettera med ett förråd var självklart.

När vi från början letade efter ett förråd var det första kriteriet att det skulle vara varmt och torrt med en bra miljö för våra grejer. Men ganska snart märkte jag andra stora fördelar med att ha förrådet hos Pelican.

Till exempel är processen med lagerhållning och lastning viktig för att få ekonomi i allt de gör. ''Vi försöker jobba så strömlinjeformat som möjligt med en smidig och effektiv process för att lasta och packa, eftersom vi säljer varje installation till fast pris.'' Det är till exempel avgörande att det är lätt att lasta in och ut panelerna och de skenor som hör till. ''Skenorna är upp till fyra meter långa och ganska pyssliga att gömma undan'', skrattar Christer. Och pallarna med solpaneler är tunga – de väger cirka 500 kg per pall.

Personalen på Pelican tar emot varorna åt oss, det är guld värt. Vi behöver inte passa våra leveranser. De tar emot allting, från små grejer till jätteleveranser med åtta pallar och lastar in allting i våra förråd.

Att säkerheten är omfattande kring anläggningen känns tryggt menar Christer. Med inhägnat område, larm och Tv-övervakning. Flexibiliteten är också viktig för ett företag som växer. ''Just nu har vi ett förråd och två garage som är på 18, 27 och 21 kvadratmeter. Men eftersom vi växer kan vi utöka allt efter behov. Flexibiliteten är värdefull.''

Christer pekar även på serviceandan hos Pelican som löst många situationer. Ibland när vi haft många leveranser och faktiskt inte haft plats under några timmar i våra ordinarie förråd, har personalen löst det, ställt in någon pall i ett tillfälligt förråd. ''Det gör det lätt att vara kund på Pelican! ''

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander