Smarta tips för dig som planerar att renovera hemma

Till och med en liten renovering kan ge hemmet en ny atmosfär, öka trivsamheten och optimera ytorna.

Våra renoveringstips hjälper dig spara både tid, besvär och pengar.

• Boka in tillräcklig tid för att planera renoveringen. Även det bara är ett litet ansiktslyft, är grundläggande planering det bästa du kan göra för att nå bästa resultat, minska besvär och hålla budgeten under kontroll.
• Tänk på målet med renoveringen. Vill du bara göra ett ansiktslyft, förbättra användbarheten av ett rum eller kräver det slutliga målet ändringar i hela boendets struktur?
• Idéer och inspiration går enkelt att hitta via Google, Pinterest, Instagram och bloggar. Du kan också hitta tips och trick i inredningsgrupper på Facebook.
• Sätt en budget och bestäm om du vill renovera helt eller bara delvis själv. I detta fall, planera även ditt behov av professionell hjälp.
• Läs mer om olika produkters egenskaper och fundera om dem passar dina behov och din livsstil. Ett material kan se vackert ut, men samtidigt ständigt kräva vårdnad och rengöring du inte är beredd på.
• Ge dig tillräckligt med tid för att jämföra material och produkter. Utnyttja rabatter, utsäljningar och nätloppisar.
• Förbereda dig på att leveranstider kan sabba upp schemat totalt. Under högsäsongen speciellt så kan leveranstider öka till överraskande löjligt långa perioder. Vill du garantera ett smidigt professionellt arbete kan du inhandla nödvändiga redskap och material i god tid och sätt i förvaring tills det är tid för användning.
• Ska du ska renovera själv, planera arbetets faser noggrant. En Excel-tabell kan smidigt hjälpa dig med detta.
• Även när du renoverar själv är det viktigt att du har rätt information och verktyg i tid till varje fas i arbetet, om än viktigare. Har du inte erfarenhet sedan tidigare finns massvis med informationsvideos och tips på YouTube.
• Försäkra dig om att du har de bygglov som krävs. Renoveringen kan kräva lov från myndigheter men också från bostadsrättsföreningen eller hyresvärden.
• Om du använder professionell hjälp, sök ett flertal erbjudanden och boka i tid. Renoveringen innehåller ofta delar som bara ett slags proffs kan eller får göra.
• Fråga om referenser till renoveringsbolag och kontakta dem. På så vis får du reda på hur arbetat har skötts tidigare.
• Skriv alltid ett skriftligt renoveringsavtal med entreprenören.
• När du hittat en passande firma är det viktigt att be om en renoveringsplan. På detta vis håller du koll på processen och vet vad som händer i ditt hem. Dessutom förstår du också vilka åtgärder som krävs från din sida och när i renoveringen.
• Bedöm om det finns tillräckligt med förvaringsyta i din lägenhet för möbler och andra föremål som ska flyttas eller förvaras innan renoveringen. Bedöma också om det vore smartare att förvara möbler eller andra föremål i ett förråd istället.
Du kan även låna packmaterial till dina möbler eller en gratis släpvagn från Pelican Self Storage.
• När möblerna inte längre står ivägen i hemmet, blir renoveringen lättare och du behöver inte oroa dig om att möblerna blir smutsiga eller skadade.
Det är överraskande hur mycket föremål man kan förvara på en några få kvadratmeters förvaringsyta.
• Om det under renoveringens gång ser ut som arbetet inte ha går framåt, kolla alltid på renoveringsplanen vilken fas borde arbetet ha kommit till. Kontakta entreprenören om det behövs och fråga om arbetet går som planerat.

4 stars

8.1 av 10. Baserat på 107 recensioner på TrustPilot

Nöjda kunder!

5 stars

Hyrde förråd under ett knappt år och är mycket nöjda. Vi fick snabb hjälp att byta först till större och sedan mindre förråd. Mycket hjälpsam personal. Rena och snygga lokaler och maximal tillgänglighet.

Skrivet av P och G

Vi har haft ett förråd på Pelican…

5 stars

Vi har haft ett förråd på Pelican Selstore Bromma i många år nu. Pga vårt yrke som (inredningsstylister är vi ofta där, och det är den bästa starten på dagen! Under årens lopp har personalen hjälpt oss lösa problem med förråd, logistik,borttappade saker etc. Alltid 100 % serviceminded! Vi rekomenderar varmt Pelican Selstore Bromma.

Skrivet av Veronica Fathi

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra…

5 stars

Har haft förråd hos er i Bromma ett bra tag! Så himla bra service och bemötande. Allt funkar smidigt även vid problem! Grabbarna som jobbar här är toppen bra, hur härliga som helst! Bäst!! <3 Kärlek till er!!

Skrivet av Gabriella

Bromma

5 stars

Har hyrt förråd (företagare) hos Pelican Bromma sedan de öppnade och är enormt nöjd. Jag har alltid haft det stora nöjet att träffa supertrevlig och enormt hjälpsam personal. Det hittar alltid en lösning och alltid villiga att hjälpa till om de kan. Jag finner bara superlativ. Funderar ni på att hyra förråd så rekommenderar jag verkligen Pelican Bromma. Dunder !

Skrivet av John Wallin

Jättebra!

5 stars

Jag har varit kund i flera år hos Pelican Kungsholmen, och kan varmt rekommendera detta företag! Jättebra förråd! Proffsig och trevlig personal!

Skrivet av Martin Ågren