Flexibla förråd med godsmottagning och wifi underlättar affären

Mycket in-och utleveranser ställer krav på både service och flexibilitet kring lager och förråd.Jesper Nyhlin har startat flera webb-butiker för förbrukningsvaror och tycker att lagerhanteringen flyter smidigt på Pelican Self Storage i Täby.

Jesper Nyhlin driver sedan 2010 e-handelsföretaget CLVR. Vi jobbar med e-handel och vi har ett antal sajter där vi säljer olika typer av förbrukningsvaror; enkelt.se, e-lampor.se, sortiment.se med flera.

Efter att under många år ha byggt webblösningar till andra företag, kände Jesper och hans kompanjon att de ville driva e-handel själva. En skarp idé växte fram.

Den grundade sig i frustrationen över förbrukningsvaror som tar slut, vi ville hitta ett enkelt sätt att beställa och se till att man alltid har det hemma.

Rakblad, dammsugarpåsar, batterier och belysning är exempel på produkter som man förser sina kunder med. Och företaget växer ständigt.

"När vi startade började vi med att hyra ett litet externt förråd, men ganska snart skaffade vi ett eget lager och anställde personal som kunde ta emot varorna, plocka, packa och skicka vidare till kund. Man upptäckte snart att kombinationen med så mycket inleveranser som man aldrig kunde schemalägga blev en utmaning. Efter ett tag tänkte man om igen. Efter mindre än ett år med eget lager hyrde man sina första förråd hos Pelican i Täby.

Vi kom fram till att vårt företag mår bäst av att inte sitta med för statiska ytor. Vi har haft möjligheten att växa och därmed har vi ändrat storleken på våra förråd flera gånger.

Jesper påpekar också att kombinationen av tjänster som Pelican kan erbjuda gjort CLVR:s arbetsprocesser mer effektiva. Flexibiliteten och serviceandan och viljan att lösa problem är något han tycker genomsyrar hela anläggningen. "Vi är väldigt nöjda, personalen har alltid varit väldigt trevlig och bemötande. De har hela tiden haft en tät dialog kring vad som krävs för att de ska kunna driva sin e-handel så smidigt som möjligt."

Personalen på anläggningen i Täby tar numera emot alla CLVRs inleveranser. "Vi är bara på plats när vi behöver plocka och packa. Vi slipper anställa lagerpersonal för att invänta våra leveranser!" Allt färdigpackat som ska ut i till kund ställs i Pelicans reception där Schenker eller Postnord hämtar upp. Alternativet att ha ett eget lager är inte intressant längre menar Jesper Nyhlin. Flexibiliteten är mycket värd. "Vi har förvärvat några verksamheter och befinner oss nu i ett läge där vi konsoliderar. Upplägget passar oss perfekt, det är enormt smidigt!"

4 stars

8.3 av 10. Baserat på 103 recensioner på TrustPilot

Funderar på att flytta hit.

5 stars

Jag har hyrt förråd i Västerås under flera perioder och tycker det känns så tryggt & skönt att ha mina prylar här. Rent & fräscht, känns säkert, väldigt långa öppettider, släåvagn gratis vid flytt, på plats finns vagnar som man kan låna, mycket hjälpsam personal. I veckan var jag in och skulle byta storlek på mitt förråd. Killen som jobbade var tydligen ny men kunde ge mycket information om de olika alternativen och hjälpte mig att hitta bästa lösningen. Gratis kaffe!

Skrivet av Bo Robert

Pelican Västerås

5 stars

Jobbar själv med försäljning och jag kan säga att kundmottagandet och känslan man får efter ett eller flera besök är av högsta klass! Att förstå kundens behov och även behovet bakom behovet är det inte alla som uppfattar och följer upp. Jag kan varmt rekommendera alla som är i behov av lagerutrymme, flyttmaterial, släpkärror mm mm. Gratis kaffe och godis är ju dessutom ett tecken på att man definitivt förstår kundens ALLA behov. :)

Skrivet av Jörgen Bertilsson

Fin service i Sollentuna och på Lidingö

5 stars

Jag har bara hyrt släpvagn men fått överraskande mycket trevlig och snabb service. Nu har jag fått så bra intryck av företaget att jag funderar på att korttidshyra ett förråd. Fräscha lokaler och snyggt koncept med många vettiga prylar som man behöver när man flyttar. Något negativt. Ja det skulle väl vara att det är ganska dyrt att hyra förråd men troligen värt det när man behöver det. Fint att det finns lite rabatter och kampanj priser att utnyttja.

Skrivet av Håkan Alexandersson

Service utöver vad man kan vänta sig

5 stars

Bästa tänkbara bemötande och service från Jesper på Pelican Ängsgärdsgatan i Västerås när jag idag kommer med andan idag10 min efter stängningsdags och Jesper är på väg att ge sig av hem. Utan en sur min stannar han och ordnar med kontrakt och nycklar när han förstår hur väl jag behöver åtkomst till förrådet redan idag. Nu är förrådet fyllt, en enkel sak i ett välordnat förrådshotell med bra utrustning och rymliga hissar. Tusen tack Jesper och hoppas du hann med tåget! /Mats

Skrivet av Mats

Utmärkt!

5 stars

Jag har hyrt förråd i knappt ett år medan jag renoverat min bostadsrätt. Nedgraderade mig efter halva tiden och bytet gick som smort, både administrativt och praktiskt. Vid ett tillfälle fungerade inte taggen vid grinden, det var helg och jag blev via telefon/porttelefon tämligen omgående kopplad till någon som hade jour och kunde släppa in mig. Jag har genomgående imponerats stort, flera ggr, över genomtänktheten i konceptet, fräschheten och kvalitén på tekniska lösningar i lokalerna och omkringservice. Först fanns i butiken en utmärkt display över förrådsstorlek, som gjorde det lätt att uppskatta och välja efter mitt behov! Det har varit gott om kärror och pirror av god kvalité att köra den tunga lasten på mellan bil/våningsplan. God tillgång i butiken på allt jag skulle kunna tänkas behöva i mina förrådsäventyr. Inte en ggn har jag mötts av dålig service, utan tycker mig varje ggn ha betjänats av glada, uppmärksamma anställda: stort Tack! Ni är ett av tre företag jag stött på i mitt 46-åriga liv (de andra två är Ikea resp ett österrikiskt e-handelsföretag), som jag utan att blinka skulle ta som roadmodell om jag skulle bygga upp ett företag idag! Jag skulle gladeligen skaka tass med den/de som ligger bakom era genomtänkta koncept och högst gärna tillbringa en kortare praktik hos er, för att snappa upp/smittas av de bärande fundamenten i era affärsidéer! 🌱🔆🍀 Så kan ett omdöme också se ut! ☺👍 Med vänlig hälsning, Ylva Hållander www.hilarisformica.se

Skrivet av Ylva Hållander